Long time no blog dus een korte DIY

Soms moet je het gewoon toegeven: Koekjes&Liefdadigheid (ik dus) had even geen zin om iets te bloggen.. so it was long time no see, long time no blog! Oorzaak: Foss! Die jat al mijn aandacht 🙂 En natuurlijk mijn nieuwe werk. Elke dag ben ik al voor mijn werk aan het schrijven en inspiratie aan het verzamelen. In mijn vrije tijd vind ik het dan heerlijk om gewoon GTST ofzo te kijken in plaats van een blog te schrijven over een nieuw gekocht item (wtf is dat met bloggers die een hele blog kunnen wijden aan een nieuw gekochte kandelaar?). Ik schrijf liever iets wat nuttigers, of ik schrijf niet! Maar nu schrijf ik weer iets, dus ik zal wel iets te melden hebben 😉 En dat klopt: wij (topteam G&G) zijn namelijk weer aan het knutselen geweest! 

Bob (manlief) en Wendy (moi) hebben onze kluskleertjes weer aangetrokken, de koffers met gereedschap weer uit het stof gehaald en eindeloos lopen schetsen tot het perfecte ontwerp! Het resultaat: een binnen schommel voor Foss 🙂 


Even serieus: dit hadden wij in 2 uurtjes ongeveer gefixt! Ik had gewoon mijn zondagse kleren aan en aan een boor, zaag en schuurpapiertje heb je genoeg.

Wat heb je verder nog nodig: 

  • lang touw (middeldik van de Action)
  • Een underlayment plankje van 30×40 (formaat kan je zelf bepalen)
  • Bezemstelen (2 stuks van de Action)
  • Grote en middelgrote ballen met gaten (ooit gekocht bij een hobbywinkel)
  • Ophanghaken (ook Action)
  • Bevestiging aan plafond (wij hebben het in een balk, dus dat wisselt voor waar je hem wilt hangen)
  • Gereedschap: zaag (voor plankje en stokken), schuurpapier (voor plankje en stokken), boormachine (voor de gaatjes in het plankje)Begin met het zagen van het plankje. In de hoeken van de plank boor je een gaatje (4 stuks in totaal dus). Wij hebben dat op 2cm van de rand gedaan). Daarna zaag je de bezemsteel. Wij hebben de schommel 40×30 gemaakt, dus hebben wij 2 stokken van 40 cm gemaakt en 2 van 30 cm. Knip het touw in 4 gelijke stukken op de hoogte die je wilt hebben. Die door iedere de 4 gaten van de plank douwen en dan begin je met stapelen. Door gebrek aan ballen hebben wij de achterkant ietsje lager dan de voorkant. Hoe hoog je de ruimte voor de beentjes wilt hebben moet je zelf even bekijken (wat een k*t tutorial denk je nu, ‘ik moet alles zelf bepalen’). Voor tussen de beentjes hebben wij nog een touw geknupt en vastgemaakt aan de achterkant (zoals het eruit ziet aan de voorkant). Ophangen, afstellen (Foss leunt mijn zijn volle gewicht nogal naar voren, dus de voorkant hebben wij iets hoger gehangen) en schommelen maar! 


Succes mede klussers! Meer tips nodig? Reageer dan hier of op de foto op IG (@nikigem). Inspiratie van de schommel komt van IG van @miriamhoekstra 

*Foss zie je nog niet op de schommel, komt nog 🙂 en foto’s niet echt in detail –> spontane blog problemen. 

Eén reactie op “Long time no blog dus een korte DIY”

  1. Héél mooi gedaan!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: