It’s all about Foss

Soms ben je zo blij en trots op iets, dat je het wel overal moet showen. Zo ben ik dat op dit moment gigantisch op mijn kleine mannetje. Niet alleen om wie hij is –de meest knappe, lieve en knuffelbare baby op de wereld– maar zeker op zijn naam. ‘Waar haal je zo’n naam vandaan’, dé vraag die ons onwijs vaak gesteld is. Een beetje aarzelend zeg ik dan –aangezien ik denk dat de meesten mij voor gek verklaren– ‘Ik heb een oproepje gedaan op Instagram en op deze naam werd ik compleet verliefd!’ En met een big smile vraag ik of ze de naam mooi vinden, om gelijk te horen dat ze eraan moesten wennen, wel uniek is en dat het ‘waterval’ betekent in het IJslands –aha, Scandinavisch, dat is mooi, daar hou ik van- Ach ja, ik zie het positief!

Maar goed, zijn naam. Foss Tore. –By the way heeft vriendlief Tore uitgekozen. Een voetballer. Heeft verder geen uitleg nodig lijkt mij..– Wij zijn er trots op en dat willen we, of ik in ieder geval, ook kenbaar maken in ons huis. Vandaar dat Foss overal voorbij komt.

Foss is bornDe eerste keer dat ik de naam echt zag staan was op ons geboortekaartje gemaakt door ByMarij. Dit lettertype had ik al heel lang in mijn hoofd. Stoer, wild en samen met het gedichtje toch nog lievelijk. Het kaartje staat natuurlijk bij ons in de kast te pronken. Een poster formaat staat nog op mijn wishlist –zonder zijn ‘feitjes’, die confrontatie van zijn enorme gewicht hoef ik niet in het groot te zien

De F van…
De naamposter van ByBineke in de woonkamer heeft dezelfde kleurtjes als bij ons op de muur. Zo past deze goed bij onze stijl –ook niet geheel onbelangrijk

Foss on woodIk ben gek op hout. Dus zijn naam moest ook op hout. Dit bordje is gemaakt door Rebecca van Huis&Hout. Een echt vast plekje moet hij nog krijgen. Ik ben dom geweest. Heb hem laten vallen. So the ‘f’ needs a fixup.

Op z’n kamertjeOp zijn kamer kan zijn naam natuurlijk niet ontbreken. Hier staat de monochrome poster van Allerlievelings in een lijstje te pronken. Een rustige poster met een fijn lettertype. Foss kijkt en lacht er al naar als ie op z’n kussen ligt –bewust of onbewust, geen flauw idee-

Al met al neemt Foss hier niet alleen mijn hele leven over, maar ook het interieur. En eigenlijk bevalt het mij beide wel!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: