Let’s DIY and play

Soms zie je iets op Pinterest wat je wel móet namaken! En met nog 6 weken te gaan voordat ons mannetje zich laat zien, werd het dit weekend tijd om mijn daad waar te maken. Samen met papa in spé natuurlijk -ik vergeet je niet schat-


Het gaat om de zelfgemaakte babygym. Een DIY klusje die iedereen wel na kan maken. Om niet heel erg op de details in te gaan -die staan wel op Pinterest- toch een klein ‘hoe krijg ik het voor elkaar’ blogje. De voorbereiding heb ik al een tijdje geleden ingezet met het vouwen van de origami vogels en het naaien van de schattige wolkjes. Deze komen als hangdingetjes te hangen, waar onze kleine man naar kan kijken en tegenaan kan meppen. En dan nog het bouwwerk.


Je hebt nodig. Een houten plank -what else- van ongeveer 5 cm breed. In totaal 4 stukken van 60 cm. Ook een stok om de attributen aan te hangen. Wij hebben een stok gekozen van 14mm als diameter en 62 cm lang -zodat de gym straks 62 cm breed is. Wij hebben op 50 cm hoogte gaten gemaakt in de latten om de stok doorheen te drukken. Zet de stok aan de latjes vast met kleine satéprikkers. Om hem niet uit elkaar te laten vallen hebben wij hem gespannen op zo’n 25 cm hoogte met een touwtje en aan de uiteinden kleine balletjes. 

Mijn geknutselde kunstwerkjes hebben wij eraan gehangen met een nylon touw. Kan je het nog volgen? Zo niet, kijk op Pinterest of vraag het mij 🙂 

Ik ben blij met het resultaat. Hopelijk straks ons kleine vriendje ook!

4 reacties op “Let’s DIY and play”

 1. Ziet er heel mooi uit, hij zal er veel plezier aan beleven! Pinterest is toch wel een super bron voor diy-ideetjes hé. Ik ben wel benieuwd of de papieren origamivogeltjes de grijpgrage handjes van je mannetje gaan overleven. Als ik zie met welke kracht ons meisje soms aan die gymspeeltjes trekt (en ook alles in haar mondje steekt :-))… Maar je kunt altijd nieuwe speeltjes bijmaken hé. Dat zorgt ook voor variatie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! En klopt, misschien is het eerst als zichtpunt.. Later maar eens speeltjes erbij maken/kopen die wat minder breekbaar zijn 🙂

   Like

 2. Brigitte van der Avoird Avatar
  Brigitte van der Avoird

  Hoi Nikigem,

  Heb je mss het patroontje van de zwart/ witte rondje met de ster in het midden of waar je het patroon kunt vinden? Super bedankt voor je hulp!
  Groetjes!!

  Like

  1. Hoiii! Dat is van een slinger van a little lovely company! 🙂 dus die heb ik niet zelf gemaakt.. Weet niet of ze hem nog hebben trouwens, heb hem al een tijdje!

   Succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: