Tevreden

Soms ben je nooit tevreden. ‘Tevreden’ voelt als een eindpunt, terwijl je juist actief moet blijven. En toch kan ‘tevreden zijn’ je een goed gevoel geven. Zoals het behalen van je studie (met een tevreden 7tje) of een keer niet 2km achter elkaar hardlopen, maar 2,5km. Vooruitgangen waar je tevreden over kunt zijn. De definitie van tevreden is dan ook: voldaan/je hebt alles zoals je het wenst. Maar nee, voor de meeste mensen is dat niet zo. En ik ben 1 van die meeste mensen.

Die conclusie kwam vanochtend ineens in mij op. Zoals je weet ben ik woensdag vrij en heb ik die dag (ochtend eigenlijk) volledig geblokt voor Koekjes & Liefdadigheid. Naja, dat dacht ik. Totaal inspiratieloos zat ik met mijn beschuitje en fles water mezelf op te beuren om een blog te schrijven. Helaas wonnen de vakantie foto’s, alle statussen op Facebook, dr. Pimplepopper op IG (aanrader voor als je blackhead fan bent) en de Spotify playlist van de zero’s het van mijn drang en daarbij doel om ook maar iets te typen. Dus forget it, ik ga wel wat schuiven in huis. Die leuke gouden* slinger van Hema heb ik nog. Na een half jaar verstoffen in een verzamelbakje is dat kreng volledig in elkaar gewikkeld en heb ik schaar en lijm gebruikt om nog iets van het spektakel te maken. Fotolijstje weg, nieuw spiegeltje boven de bank, slinger boven de eettafel, slinger boven de bank.. Verrek, zelfs al geen inspiratie voor een kleine verandering in huis. En toen bedacht ik mij, waarom ben ik niet gewoon tevreden met hoe het huis eruit ziet?

*Goud: helemaal hot dit najaar, lees het op mijn blog bij Woontrendz.

Gisteravond keek ik samen met vriendlief het programma House Rules Holland. Teams die een heel huis aanpakken met een aantal rules die ze meekrijgen van de woonachtigen. Vriendlief was duidelijk: never nooit in dit huis. En ja, sommigen hebben ook een smaak van een visstick opgesloten in een kouwe kale donkere kelder. Maar toch, een keer je hele huis laten verbouwen door een ander zodat je zelf alleen achteraf kan vloeken en schelden op de keuzes van een ander. Misschien ben je dan wel tevreden? Zucht.
O wacht, ik ben zeker wel tevreden over iets. De kast. Niet de band, gewoon onze kast! dus nu een plaatje van de kast. De tevreden kast!

De tevreden kast

Zou jij je huis laten verbouwen door wildvreemden?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: