Ik hout van jou!

Soms kom je erachter dat je een verslaving hebt. De ene haakt de hele dag, de ander drinkt (guilty) en zelfs bestaan er mensen die verslaafd zijn aan het eten van modder (iieell). Ik ben -onder andere- verslaafd aan hout. Van hout krijg ik een warm gevoel van binnen. En dan hebben we het over licht en het liefst onbehandeld hout. Al moet ik daar wel een kleine nuance in aanbrengen. Het oude vintage hout van de jaren 60 kastjes geven mij steeds vaker verliefdheid kriebels. On my wishlist!

Hier in huis hebben wij veel van hout en het meeste daarvan is zelf gemaakt.Ik ben hierin het brein, mijn vriend de creator. Het is begonnen bij onze vakjes kast. Ooit als inspiratie opgedaan in een klein woonwinkeltje hier in de stad, (die potverdikke al een tijdje dicht zit). Na meer dan een jaar ben ik nog steeds erg trots op onze wood diy cabinet, zoals ik deze vaak, misschien wel iets te vaak, deel op Instagram.

 

IMG_4224

 

Met de restjes steigerhout van de kast hebben wij, in combinatie met een oud bloempotje van de Ikea, een bureaulampje gemaakt. Nogmaals, ik het brein (of  eerder idee) en mijn vriend de creator.

IMG_2665

 

Van een oud kastje, gekocht bij een tweedehands winkel, hebben wij een fancy kattenbak kastje gemaakt. Kastje op de achterkant gezet en een gat gemaakt aan de zijkant. Doordat de deur aan de bovenkant zit is deze gemakkelijk open te maken om de bak hieruit te halen. Mooi grijs kleurtje d’rop en hij past in huis. Bink en Knofje blij, wij blij.

IMG_3159

 

Het laatste diy hout project is onze eettafel, gemaakt van osb hout. Een grote plaat met opstaande, of eerder onderstaande randjes. Hij lijkt in ieder geval een aantal centimeter dik. Een gevalletje iets anders dan anders. Of deze mee gaat naar ons nieuwe huis is nog de vraag (sorry schatje).

image2

 

Nu ik hier aan het typen ben en ik kijk om mij heen zie ik hout. Mijn houten kandelaars van PT (Present Time). Een broodplank van HK Living. Houten schalen van de Ikea. Oude wijnkistjes, een oude verslaving van me. Een woonketting, wasknijpers aan het showrek, spiegel met houten rand, tafels van Zuiver, oud krukje, steigerhouten huisjes… Zelfs als ik denk aan de slaapkamer. Pallets achter het bed en dezelfde  beruchte vakjeskast als kledingkast met grote houten deuren. Hout hout en hout!

Het is duidelijk, ik ben verslaafd! En op deze verslaving ben ik trots. Toe maar, zeg het maar, wat is jouw verslaving?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: