Challenges

Soms denk je achteraf pas, waar ben ik aan begonnen! Een voorbeeld is dit: een blog. Een blog over ik, in combinatie met interieur. Niet al te lastig, maar het blijft een uitdaging. Waar haal ik vaak de tijd vandaan en nog belangrijker, de-voor-iedereen-boeiende inspiratie. Deze challenge heb ik nu inmiddels compleet omarmt en sta ik volledig achter. Nog een challenge is de blog die ik sinds kort schrijf voor Woontrendz. Een ander publiek en daarbij een ander soort verhaal met als hoofdonderwerp wonen. De uitdaging blijft een item kiezen en daar inspirerend over te schrijven en toch vind ik zelf dat dat tot nu toe lukt met hier en daar een kleine overlapping met mijn eigen blog. Nog een challenge die daarbij komt is een persoonlijke: zelfverzekerder zijn. Want hoe weet je nou of iemand inspiratie uit je verhaal haalt? Of nog belangrijker, vinden ze het wel boeiend? Dat heb ik naast mij neergelegd. Mijn blog is mijn verhaal wat vaak best te vergelijken is met vrouwen van 28 jaar, samenwonend en verliefd of alles wat in je huis woont, staat, leeft en bloeit.

Op Instagram zie ik ook vele challenges voorbij komen. Zelfs alleen een vraag ‘wat doe je op dit moment’ is al een uitdaging op zich. Want wat nou als je net op de wc zit, of je ligt in je huispak op de bank en hebt de was naast je hangen uit ruimte gebrek en de borden van het avondeten staan nog op tafel.. Wat doe je dan? Een uitdaging om daar nog een wereldkundige foto van te maken? Nee, dan maak je geen foto. Dan plaats je gewoon een foto van een dag daarvoor met een verhaaltje dat je ‘ontspannen’ op de bank zit. Niemand die zich druk maakt of je dat nu echt doet of niet. En ja toegegeven, ik maak mijzelf hier ook schuldig aan.

Nog een challenge is de kleur challenge. Geel, roze, blauw.. 5 dagen achter elkaar een foto van iets in die kleur. Op dit moment zit ik middenin mijn greenchallenge en ik kan het niet. Vergeet ik het? Geen idee, denk het niet. En ook al ga ik de uitdaging vol overtuiging aan, ik doe het niet. Probeer het wel, maar krijg het niet af. Net als die talloze keren dat ik mee wilde doen aan het begin van de maand aan de ‘plankchallenge’ of ‘abschallenge’. Als ik het 1 dag ben vergeten dan had het natuurlijk geen zin meer. Conclusie, gewoon stoppen! Mijn greenchallenge ga ik halen, alleen dan niet die 5 dagen achter elkaar. Dat mag toch ook? Die verplichting staat mij gewoon tegen. Stom voorbeeld, maar als vroeger mijn moeder zei dat ik mijn kamer moest opruimen kreeg ik juist zin om (als eerste) heel hard te schreeuwen en een flinke bende ervan te maken. Ik bepaal zelf wel wanneer ik mijn kamer opruim, wanneer ik ga sporten, wanneer ik een foto maak van iets groens en of ik een blog schrijf of niet.

En toch, om het dan toch te doen is een uitdaging. Buiten je zogenoemde ‘comfort zone’. Dus mijn nieuwe challenge is challenges aanpakken en buiten mijn comfort zone te denken en doen. Gelijk een nieuwe hashtag voor Instagram #outofmycomfortzone Mijn eerste #outofmycomfortzone is kleur! en toch nog een beetje mijn greenchallenge. Ik moet hem toch afmaken! Wie doet mee?!

Kleur

3 reacties op “Challenges”

 1. Wel erg mooi een toefje kleur met de leuke bloemen!

  Like

 2. Hallo!
  Wat een mooie blog!Ik vind het erg leuk dat je zo mooi open en eerlijk schrijft! Mooie tekst om te lezen bij je prachtige foto’s! Veel succes met de blog en ik volg deze en je instagram feed graag!

  Groetjes binwonen IG

  Like

  1. Aah wat lief!! Super bedankt 🙂 X

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: