Money money money, it’s so funny (not)

Soms maakt geld gelukkig. Daar zijn de meningen nog wel eens over verdeeld, maar bij mij niet, voor mij maakt geld gelukkig. Zeker als je even moet opletten waar je het aan uitgeeft.

Een huis kopen is iets geweldigs. Dat gevoel dat je groot grond bezitter bent, dat je ineens 3 extra kamers hebt, dat je eindelijk die keuken bij de woonkamer hebt. Dat gevoel is zo onbeschrijfelijk, dat gun ik iedereen. Alleen heeft een huis kopen toch iets waar je niet gelijk een gat van in de lucht springt. Het kost namelijk geld. Veel geld. Geld wat je deels leent met je hypotheek (thank God). Alleen naast die hypotheek heb je nog een flink bedrag wat je zelf moet betalen. Om het niet al te lastig te maken in de wereld van hypotheken vertel ik het kort: je mag niet alles meer mee financieren in de hypotheek en dat betekent: zelf een groot deel betalen. Betalen van geld dat wij eigenlijk hebben gereserveerd voor potten witte verf, die gave HK living hangstoel, dat ene vintage kastje, die House Docter kussens die al zo lang op mijn verlanglijstje staan.. Helaas pindakaas! of toch niet? Wij gaan namelijk bezuinigen. FEEST!

Opgewonden zijn wij begonnen met een bezuinigingsplan. Je bent tenslotte bezig om een doel te behalen en als dat is behaald voel je je een overwinnaar. Standaard dingen vliegen over tafel: 1 keer in de week boodschappen halen, niet te vaak de stad in voor de borrels en de hapjes, geen ‘na werktijd bezoekjes’ meer aan de Hema..
Naast de bezuinigingen ook nog de geld verdien opties. De inboedel verkopen. Voordat ik wist dat wij een bak met geld zelf moesten betalen ben ik al aan het shoppen geweest voor het nieuwe huis (oeps). Die mooie vloerlamp van Zuiver is eindelijk van mij, samen met dat leuke tafeltje, ook van Zuiver, die zo leuk past bij dat andere tafeltje (dezelfde, alleen een maatje kleiner). Dus ja, de oude tafel en de lamp hoppa in de verkoop. De tafel (die ik gister na een valpartij nog even iets moest opknappen) heb ik net verkocht en zo blij als een kind heb ik die paar euro in onze spaarpot gedrukt.

Het is een beginnetje, we doen ons best. Nu alleen niet meer zo vaak kijken op de inspirerende webshops en de sale van de VTwonen. Die stoere kandelaars zijn vast over een half jaar ook nog wel te koop (hope so). Geen dure dingen kopen de komende maand, want bezuinigen is ons motto!

Als ik maar niet zo doorsla als mijn moeder…

Happy sunday!!

Lamp en tafel van Zuiver.
Lamp en tafel van Zuiver.

2 reacties op “Money money money, it’s so funny (not)”

  1. and even at that Khoisans and Blacks proper never completely or almost completely separate from each otherOn a second thought, those Blacks proper who have Khoisan component at K=12 (ShoTo/tswana, Nguni and Pedi) are all the ones that live in southern Africa and thus probably have significant Khoisan admixture. Besides, the rest of the Blacks proper analyzed in this study (all of them are away from southern Africa) do not have any Khoisan component.

    Like

  2. Thanks,it’s genuinely interesting post. And maybe it isn’t quite in the topic, but I want to ask you for advice. Maybe somebody know sites with quality free web design templates?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: