Good night, sleep tight and don’t let the bedbugs bite

Published by

on

Soms moet je gewoon iets veranderen. Nu is dat voor mij niet vreemd. Ik ben altijd al het type geweest dat leeft op doelen. Zonder doel, of bij het gevoel dat je stilstaat, heb ik zin om alles rigoureus te veranderen. Dat kan zijn met relaties, een prima fulltime kantoorbaan inwisselen voor de horeca, mijn haarkleur, of heel simpel: je interieur. Het feit blijft, onze woonkamer heeft in de 5 maanden dat wij hier wonen al een aantal veranderingen ondergaan. Zo heeft 1 muur bij ons in de woonkamer al zoveel lagen verf opgezogen, dat die volledig geïsoleerd is. Alleen nu was het een keer niet de woonkamer. Het was de plek waar je vaak ligt met je ogen dicht en waar het in deze tijd van het jaar weer enorm koud is. Al is het voor sommigen natuurlijk ook de kamer ‘where the magic happends’. Yes indeed, de slaapkamer.

De vorige bewoners, of vorige vorige bewoners, hebben het idee gehad houten dikke panelen op het midden van de muur te bevestigingen. Om niet het risico te lopen de muur te vernielen, hebben wij de keuze gemaakt de platen te bedekken met dun multiplex. Wat resulteerde in een houten hok. Prima voor als je constant je ogen dicht hebt, alleen zondag was ik er klaar mee. Het moest anders. Verf gekocht, oude verf uit de schuur gehaald, wat spulletjes verzameld en eindelijk een ruimte gemaakt die je wilt zien ’s ochtends. Als daar nog wat van valt te zien in de komende winterse duisternis.

Kleur sculptuur histor

Kleur sculptuur Histor, lijstjes Ikea

Kleur sculptuur histor, trap Xenos

Peertje aan het plafond

De enige witte muur heb ik bedekt met de mooie blauwe kleur Sculptuur van Histor. De kleur gaat een beetje richting het grijze, wat goed staat bij onze grijze houten vloer en de houten trap. Die ideaal is voor kleding. Om de muur niet gelijk vol te stouwen met drukte, heb ik een paar oude lijstjes geschilderd in dezelfde kleur.

Diy lamp, vlag a little lovely company

Betongrijs, Bloomingville, A little lovely company

Diy lamp Ikea, a little lovely company

Diy lamp, hema vaas

Tijdschriftenrek Ikea, vlag a little lovely company, bloomingville

Achter het bed heb ik de houten plaat en de ruimte eromheen grijs geschilderd. Met de houten kistjes van Bloomingville en de vlaggen van a little lovely company, heb ik deze weer wat ‘aangekleed’. De lampjes zijn zelf gemaakt met plankdragers van de Ikea en simpele peertjes. Dat simpele peertje hangt ook aan het plafond, wat eigenlijk niet de bedoeling is, alleen vind ik het wel passen bij de kamer.

Het heeft mij in totaal 2 kleine avonden, 1 kleine woensdagochtend en nog geen 20 euro gekost. En daarbij 1 vervuld doel, rust in de slaapkamer en een beetje kleur in ons huis opgeleverd.

Welterusten!

5 reacties op “Good night, sleep tight and don’t let the bedbugs bite”

  1. Monique Avatar
    Monique

    Super gaaf geworden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Alinda Avatar
    Alinda

    Hoi,
    Wat een prachtige kleur is die Histor Sculptuur! Heb je daar misschien nog een kleurnummer van?

    Groetjes
    Alinda

    Like

  3. Cosy by Cindy Avatar

    Dat ziet er prachtig uit! Leuk Blog heb je, ik ga je volgen. Liefs Cindy

    Like

  4. Janet Avatar
    Janet

    Erg mooi resultaat! Ik ben alleen benieuwd welke kleur grijs heb je gebruikt op plaat de muur?

    Like

    1. nikigem Avatar

      Hi Janet! dat is de kleur betongrijs. Gekocht bij de Praxis. Nu kan het wel zijn dat de kleur iets anders is, aangezien ik met muurverf op een houten plaat heb geschilderd.

      Succes!! x

      Like

Plaats een reactie